You are here: Home / Products / stone machines / Dry Cut Large Universal Diamond Saw Blade for Granite
Share to:

Dry Cut Large Universal Diamond Saw Blade for Granite

Quantity:

工程片描述_05


1. Wear and tear at the joint between the base body and the cutter head

Reason: The material to be cut is very wear-resistant, and the cutting debris can not be discharged in the kerf.

Solution: Use protective teeth at special positions on the substrate, and use a higher pressure cooling water flow to enhance the chip removal effect.


2. Uneven wear on both sides of the cutter head

Reason: The saw blade cuts obliquely; the water volume on both sides is different, and the water volume on one side is insufficient.

Solution: Check the tilt of the saw blade; check the cooling water system.


3. The saw blade is out of circle

Reason: The shaft is worn and the gap between the center hole of the saw blade and the main shaft is large or the installation is incorrect.

Solution: Replace the worn shaft or repair the center hole.


4. Saw blade deflection

Reasons: The chips of the cut material mixed in the cutting seam cause uneven force on the body; the diameter of the flange is too small or the diameter of the flanges on both sides is inconsistent; there is foreign matter between the saw blade and the flange; it is not installed correctly.

Solution: clean up the debris and enhance the effect of chip removal; adjust or replace the flange; follow the instructions to install it correctly.


5. The cutter head is damaged

Reason: The cutter head binder is too hard; the feed speed of the saw blade is too fast.

Solution: Choose a saw blade with a softer bond according to the material to be cut; reduce the feed speed of the saw blade.


6. The cutter head wears out too fast

Reasons: The cutter head binder is too soft (for the material to be cut); the amount of cooling water is insufficient; the power is insufficient due to the loose transmission belt or the low voltage or improper speed; the saw blade is not perpendicular to the material to be cut.

Solution: Choose a saw blade with a harder bond according to the material to be cut; check the cooling water system to ensure that the water pump runs normally; ensure the power supply voltage; check the spindle flange to ensure the verticality of the saw blade and the equipment; check the speed of the saw blade .


7. The cutter head is lost

Reason: During the cutting process, the cut material slides and the cutter head is twisted; the cutter head receives a heavy blow; the flange plate wears and can not fix the saw blade, resulting in the distortion of the saw blade; Big shock; overheating; severe shock to the saw blade. Stone Research Institute (WeChat ID stone5A)

Solution: Firmly fix the material to be cut when cutting; replace the flanges on both sides; replace the worn spindle; check the cooling water; avoid hitting the saw blade when moving the equipment or the material to be cut.


8. Blunt, can't cut


Reason: the saw blade bond is too hard; insufficient power cannot make the saw blade cut normally, the saw blade is not applied with sufficient cutting pressure; the saw blade line speed is too high.

Solution: Choose a saw blade that uses a softer bond; check the transmission belt, voltage and motor; make sure that enough but not too large cutting pressure is used; select the corresponding one that matches it according to the equipment manual.

工程片描述_02


Related Articles

content is empty!

GET IN TOUCH